Logo for 7-kabale.com

Patiens Harpan, spela Patiens Harpan online gratis.

Om den här versionen

Detta är troligen den versionen på 7-kabale.com med flest alternativ - hittills. Du har möjlighet att se statistik från dina tidigare Patiens Harpan-spel, du kan slå ljudet av eller på. Du kan också välja att vända 1 eller 3 kort åt gången. När det gäller poäng får du +10 poäng för varje kort du placerar "på plats". Du får +5 poäng för varje korrekt kort du lägger ovanpå ett annat. Å andra sidan förlorar du -2 poäng varje gång 10 sekunder har gått.

Hur man spelar Patiens Harpan

Patiens Harpan är ett spel för bara en person. Målet är att samla alla korten växelvis rött/svart eller svart/rött. Korten måste placeras i numerisk ordning, så att det högsta kortet (kungen) är det sista kortet och det lägsta kortet (ess) är det första.

Kungen behöver dock inte nödvändigtvis vara längst ner. Du kan säkert lägga en röd 6:a på en svart 7:a och sedan flytta båda korten till en röd 8:a.

När du får ett ess ska det placeras i ett av de 4 fälten i övre högra hörnet. Låt oss säga att du har lagt spar ess där, så kan du när du får spar 2, lägga den ovanpå - sedan spar 3, spar 4, spar 5 osv. för att komma närmare målet. Målet är att samla varje färg i de 4 högarna i numerisk ordning.

Vissa av spelen har tider och poäng. Du kan försöka slå dina tider varje gång du spelar ett Patiens Harpan-spel, så att du tränar din hjärna att tänka snabbare och mer effektivt. Patiens Harpan är ett fantastiskt tänkespel!

Chansen att vinna Patiens Harpan

I teorin är 79% av alla Patiens Harpan-spel möjliga att vinna, men det är inte 79% av spelen som faktiskt vinner, eftersom spelaren kan göra misstag längs vägen. De 52 korten som ingår i Patiens Harpan kan placeras på 7 000 miljarder sätt. Det innebär att det faktiskt finns cirka 7 000 miljarder olika Patiens Harpan-spel, och av dessa är 79% teoretiskt möjliga att vinna.

Om 7-kabale.com

Det saknades en webbplats som endast handlade om Patiens Harpan och inget annat. Under resans gång har vi experimenterat med Patiens Harpan samt andra spel på sidan, men nu har vi återvänt till Patiens Harpan och endast Patiens Harpan.

Vi har försökt att göra sidan så enkel och användarvänlig som möjligt, men med en touch av "mysighet" så att det inte bara är en helt ren webbplats utan känsla.

Vi hoppas naturligtvis att du gillar sidan och att du kommer tillbaka igen. Vi följer noga med i nya Patiens Harpan-spel hela tiden, eftersom vi vill erbjuda de bästa spelen till våra användare.

Uppdatering den 24 October 2023

Det har gjorts små förändringar på 7-kabale.com. Bland annat kan man se att spelen har centrerats. Dessutom har en rad tekniska delar av webbplatsen rättats till för att ge en bättre användarupplevelse.

Det fanns möjlighet att ge feedback, vilket har varit mycket positivt (vi har fått över 150 åsikter). Vi trodde faktiskt att vi skulle börja med en omfattande renovering av webbplatsen, men det visar sig att 99% av er är mycket nöjda med hur Patiens Harpan fungerar nu. Så varför ändra på något som redan fungerar?

Vi har också frågat er om ni ville ha en chatt. Vår idé var att den skulle vara bredvid spelen så att ni kunde chatta med varandra medan ni spelar Patiens Harpan. Denna idé blev dock kraftigt nedröstad, så den har lagts åt sidan.

Det har också funnits diskussion om ett "poängsystem". För det första är det inte säkert att det är tekniskt möjligt eftersom spelen på webbplatsen inte är särskilt moderna ur programmeringssynpunkt. För det andra var det bred enighet om att även denna funktion inte borde implementeras. Men denna idé är inte helt begravd än. Vi kommer att arbeta på att det kan vara möjligt för dem som vill ha det.

Det har varit en viss efterfrågan på andra spel än Patiens Harpan. Sannolikt kommer vi att implementera det. Men! Fokus kommer inte tas bort från webbplatsens primära syfte - nämligen Patiens Harpan. Vad som kommer att hända är att det kommer att finnas en rullgardinsmeny som visar andra spel. Det kommer dock på inget sätt att vara en störande faktor.

Dessutom kommer det att komma några mindre ändringar i framtiden, men det är troligen få användare av 7-kabale.com som kommer att märka dem. Som tidigare sagt kommer vi inte att ändra på något som redan fungerar!